Tiszagyenda Község honlapja

Hírek » Megyénkben 39 önkormányzat jut a jövő héten pénzhez

archív

A Belügyminisztérium (BM) államtitkára közölte, hogy az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok megsegítésére elkülönített 31 milliárdos keretből kifizetett támogatásra összesen 1274 önkormányzat nyújtott be igényt. Ezek közül 1182 településen segített a BM és a Nemzetgazdasági Minisztérium. A megítélt támogatások egy összegben jelennek meg a helyhatóságok számláján a jövő héten.

Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok támogatási keretének (ÖNHIKI) az elsődleges célja a 60 napon túli közüzemi díjtartozások, az önkormányzatok intézményi ellátottainak élelmezésével összefüggő adósságok, valamint a közoktatási intézmények fenntartásához kapcsolódó forráshiány rendezése.

Az önkormányzatokért felelős BM a pályázattal kiemelt figyelmet fordít a likviditási nehézségekkel küzdő helyhatóságokra. Működőképességük tartós fenntartása érdekében pedig jelenleg is az önkormányzati rendszer átalakításán dolgozik – közölte Tállai András.

Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő helyi önkormányzatok 2011. évi támogatása, I. ütem, Jász-Nagykun-Szolnok megye

ÖnkormányzatVissza nem térítendő támogatás (Ft)
Tiszagyenda7 199 000

Forrás: http://szoljon.hu